Hartveilig Voetbal 2024

Bron/tekst: NRR

Na verschillende heftige gebeurtenissen waarbij voetballers zijn gereanimeerd op het voetbalveld, zoals Christian Eriksen tijdens het EK in 2021, heeft de UEFA een belangrijke stap gezet om het bewustzijn over reanimatie en het belang van leren reanimeren te vergroten. Samen met de Europese Reanimatie Raad (ERC) is de Europese voetbalbond de campagne Get trained, save lives gestart. Deze campagne stimuleert mensen om te leren reanimeren.

Hartveilig voetbal

Aanvullend op de campagne van de UEFA slaan de Hartstichting, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de KNVB de handen ineen met als doel: hartveilig voetballen op iedere club. Deze campagne start op 21 april. 

Gezamenlijk gaan wij alle 2800 voetbalclubs in Nederland oproepen om een reanimatiecursus te organiseren op de club. Daarnaast vragen we aandacht voor de aanwezigheid en goede toegankelijkheid van een AED. Leden die een reanimatiecursus gevolgd hebben, kunnen levens redden op hun eigen club, maar ook in hun eigen buurt, thuis of op het werk. Daarmee maken we naast het voetbal ook Nederland hartveiliger.

Kameraadjes is aangesloten bij de Nederlandse Reanimatie Raad, en mag daarom jouw mensen binnen de voetbalvereniging leren reanimeren. Je ontvangt vanuit de KNVB/NRR een koppelingsverzoek. Daarna zullen wij in overleg met jouw voetbalvereniging data prikken.