Ik ben Marjolein Kamer (1977) en sinds 2003 een fanatieke EHBO-er. Getrouwd met Siebe en moeder van 3 jongens.

Al vele jaren actief binnen diverse (vrijwilligers) organisaties. Niet alleen in de Krimpenerwaard, waar ik woonachtig ben, maar ook ver daar buiten.

Ik ben secretaris van de plaatselijk EHBO vereniging en merk dat inhuren van EHBO-ers erg lastig is.
Toen in 2017 de groep vrijwilligers die de Jeugd EHBO verzorgden aangaven te willen gaan stoppen, ben ik in 2018 mee gaan draaien om te kijken of het wat voor mij was. Dat was het zeker, alhoewel het lesmateriaal een update kon gebruiken. Daarom heb ik de hele lesstof in een powerpoint verwerkt, zodat de leerkracht dit met de leerlingen kon behandelen. Het praktijkgedeelte was op een speelse manier zelf geschreven (o.a rollenspel), maar ook casussen van de leerlingen, het inhuren van een lotus waarbij de kinderen gegrimeerd werden en spelletjes/woordzoekers/puzzels werden gemaakt. Ik werd er steeds enthousiaster, mede doordat de leerlingen heel leuk meededen en het heel snel oppakte!

Mijn enthousiasme probeer ik tijdens evenementen te laten blijken, maar ook tijdens de lessen. Tijdens de herhalingslessen assisteer ik geregeld de kaders zodat zij zich kunnen richten op de andere deelnemers. Het stukje leiderschap/leiding geven komt zo goed van pas. Bij evenementen maak ik ook graag praatjes met de bezoekers en laat zo zien, dat ik er niet alleen ben voor een verwonding, maar ook voor een luisterend oor, wat soms ook nodig is.

Heel wat ervaringen rijker heb ik besloten om zelfstandig mijn diensten aan te bieden, naast het vrijwilligerswerk via een EHBO-vereniging. De waardering die je van organisaties en bezoekers krijgt bij evenementen is goud waard.

Naast het diploma van het Oranje Kruis, met de aantekening Kinder EHBO, reanimatie heb ik de opleiding evenementenhulpverlening gevolgd (met o.a. aantekening drugs & alcohol). Zodat ook bedrijven die evenementenveldnormzorg onderschrijven mij in kunnen huren.

Om meerdere organisaties te kunnen helpen bij het vinden van EHBO-ers, bied ik mijn diensten aan tijdens evenementen, maar ook voor lessen op school ben ik in te huren. De opdrachten zijn door het hele land.

Wanneer er meerdere EHBO-ers, zorgverleners nodig zijn op een evenementen, dan kan ik je in contact brengen met zorgaanbieders in de evenementenhulpverlening. Ik werk met meerdere organisaties er zal vast een geschikte partner tussen zitten.

 

Wil je van mijn diensten gebruik maken, neem dan vooral contact met mij op.

 

Marjolein