Wat leuk dat je mogelijk van mijn diensten gebruik wilt maken.

Maar laten we het eerst eens hebben over de mogelijkheden.

Naast EHBO- diensten op evenementen, is het ook mogelijk om mij in te huren voor EHBO-lessen op school.

In de media wordt steeds meer gesproken over het verzorgen van EHBO-lessen op scholen.

Wat is er nu leuker om leerlingen op een speelse, educatieve manier de grondbeginselen van de EHBO aan te leren. Mijn passie voor EHBO en opleiding met SPW-3 zal de leerlingen zeker enthousiast maken om alles te leren omtrent Eerste Hulp verlenen, alarmeren maar ook de aandacht voor media gebruik. Waarom is het voor een hulpverlener niet fijn dat iedereen gaat staan toekijken en filmen. Het is helaas de realiteit, maar ik merk wel dat de leerlingen er anders over gaan denken wanneer ze er al tijdens de les op worden aangesproken en uitgelegd krijgen wat de achterliggende gedachte is.

De opleiding wordt conform de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis aangeboden. Er zal samen met de school/leerkracht gekeken worden hoe de les het beste ingevuld kan worden. Het is voor de jeugd EHBO en Middelbaar Onderwijs mogelijk om een officieel erkend Oranje Kruis diploma te ontvangen. Bij het middelbaar onderwijs is er een voorwaarden dat de school een overeenkomst afsluit met het Oranje Kruis, waardoor er een gereduceerd tarief voor het examen is. Het examen wordt afgenomen door erkende examinatoren van het Oranje Kruis.

Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen examen af te nemen en een schooldiploma te overhandigen.

Voor de Jeugd EHBO (basisschool- brugklas) is het mogelijk een officieel diploma te krijgen, de normering is hier anders. Het schooljaar 2019-2020 en 2020-2021, 2021-2022 heb ik les gegeven aan groep 8. Aan de hand van de powerpoint van mijn hand behandelde de leerkracht de theorie. Te samen met enkele hulpouders hebben wij de 33/18 leerlingen de praktijk aangeleerd. Zaken als: let op gevaar, alarmeren, verplaatsen, stabiele zijligging, en verbanden.  Alles conform de hoofdstukken uit het jeugd EHBO boek, in met name spelvorm.